Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
26. märts 2018, 03:25

Klaasnuudlisalat herneste ja krevettidega

Kevadiselt kerge salati valmistamine ei võta palju vaeva. Krevettide asemel sobib kasutada ka makrat.

Koostisosad
150 g Külmutatud herned
200 g Külmutatud krevetid
100 g Klaasnuudlid
200 g Värske kurk
50 g Idud
Õli praadimiseks
KASTE
1 tk Purustatud küüslauguküüs
0.5 tk Hakitud punase tšilli kaun
1 tl Riivitud ingver
2 spl Kalakaste
2 tk Värskelt pressitud laimi mahl
3 tl Pruun suhkur
2 tl Seesamiõli

Valmistamine

1. Sulata krevetid. Pane külmutatud herned mõneks minutiks kuuma vette sulama ja soojenema, nõruta.

2. Kalla klaasnuudlitele kuum vesi ja lase 3–4 minutit seista. Kurna, vala üle külma veega ja lase nõrguda.

3. Sega kokku kastme ained. Koori ja haki kurk. Kuumuta krevetid kiirelt pannil õlis läbi, lisa nuudlitele koos kurgi ja hernestega, nirista peale kaste ja sega läbi, tõsta salatile idud.