Foto: Laura Strandberg
Vegan toidud
19. märts 2018, 05:56

Suhkruvaba toorkook vaarikakreemiga

Vahelduseks on mõnus, kui kook valmib küpsetamata. Eriti siis, kui tulemus on hõrk ja samas tervislik.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
PÕHI
500 g Porgand
200 g Kivideta datlid
100 g Rosinad
80 g Kookoshelbed
2 dl Kreeka pähklid
1 spl Kookosõli
1 cm jupp Riivitud ingver
1 tl Kakao
Riivitud muskaatpähkel
Sool
Vormi määrimiseks oliiviõli või kookosrasv
VAARIKAKREEM
400 g India pähklid
200 g Kookoskreem
3 spl Kookosõli
100 g Vaarikad
1.5 tl Vanilliekstrakt
2 spl Mesi
1 spl Sidrunimahl
KAUNISTAMISEKS
Tume šokolaad
Vaarikad
Pistaatsia pähklid

Valmistamine

1. Pane datlid ja India pähklid eraldi kaussides ööseks likku.

2. Koogipõhja tegemiseks koori ja riivi porgandid. Pane kõik põhja koostisained kannmikserisse või purusta need saumikseriga. Vooderda koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri vähese koguse oliiviõli või kookosrasvaga. Suru segu ühtlaselt koogivormi põhja.

3. Püreesta või mikserda kõik vaarikakreemi koostisosad siidjaks kreemiks. Kalla see koogipõhjale ja kata vorm kilega. Lase koogil üleöö külmkapis maitsestuda.

4. Enne serveerimist kaunista kook sulatatud tumeda šokolaadi, vaarikate ja pistaatsiapähklitega.

HEA TEADA!

Vaarikate asemel sobivad koogi sisse hästi ka maasikad või mustikad!