Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
27. veebruar 2019, 15:33

Mitu liha vürtsikas kastmes

Selles ühepotiroas on koos searibid, kanatiivad ja -koivad ning vürtsikad toorvorstid, lisaks sibulat ja küüslauku. Kõik see haudub vürtsikas kastmes ja suhteliselt madalal kuumusel maitserohkeks liharoaks, millest jätkub paljudele. Kui ribid enne ahjupanekut läbi keedad, siis valmib kogu lihakraam korraga. Lihasööjad on rahul!

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
umbes 2 tundi

Koostisosad
1 kg Searibi
1 kg Kanatiivad- ja poolkoivad
500 g Toorvosrstid
Õli praadimiseks
Sool
Must pipar
2 tk Jämedalt hakitud suur sibul
5 tk Viilutatud küüslaugküüs
0.5 dl Tomatipasta
3 spl Punane palsamiäädikas
3 tl Vürtsikas kaste (nt Santa Maria terav tako-kaste vms)
1 tl Suhkur
5 tilka Worcesteri kaste
1 tl Jahvatatud tšilli
1 tl Jahvatatud paprika
1 tl Sool
3.5 dl Kanapuljong

Valmistamine

1. Lõika ribi luude järgi tükkideks, tõsta potti, kata veega ja lase keema tõusta. Keeda madalamal kuumusel kaanega kaetult 15–20 minutit. Vala vesi ära ja tõsta ribid ahjupotti.

2. Kuni ribid keevad, valmista ette kanatükid. Puista tiibadele ja poolkoibadele soola ja pipart, kuumuta pannil õli. Pruunista kanatükke kuumal pannil õlis mõlemast küljest 5–6 minutit, seejärel tõsta ahjupotti ribide juurde. Nüüd keeruta kuumal pannil jumekaks ka toorvorstid ning tõsta ahjupotti.

3. Pane nüüd ahi 150 kraadi peale sooja.

4. Alanda panni kuumust, vala sibulad-küüslaugu pannile ja prae segades paar minutit, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa pannile ülejäänud koostisained, v.a puljong, prae paar minutit ning lisa siis ka puljong. Sega korralikul, kuumuta aurumiseni ja vala siis leem pannilt ahjupotti lihadele.

5. Kata ahjupott kaanega ja tõsta ahju. Lase roal omas rahus – ilma ahjuust paotamata ja potikaant kergitamata – umbes 1,5 tundi küpseda. Selle aja peale peaks liha kontide küljest suurema vaevata lahti tulema.

6. Lase roal kaane all umbes 20 minutit rahuneda ja serveeri siis koos keedetud riisi või muu meelepärase lisandiga.