Lõunasöögi retseptid

Praetud maks kartuli ja peekoniga 

Pille Enden, 11. veebruar 2019, 12:12
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtne viis maksa valmistamiseks. Eriti hõrgu roa saab, kui valmistada see lambamaksaga. Siis vajab maks lühemat kuumutamisaega kui retseptis toodud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
700 g Väikesed kartulid
3 spl Oliiviõli
4 tk Rohelise sibula vars
4 tk Toorsuitsupeekoni viil
2 spl Nisujahu
2 tl Jahvatatud paprika
400 g Veisemaks
4 spl Salsa
Hakitud petersell
3 dl Liha- või köögiviljapuljong
8 spl Hapukoor
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Poolita kartulid ja keeda soolakas vees 12-15 minutiga pehmeks. Kurna.

2. Kuumuta õli pannil, prae kartulid kuldpruuniks ja tõsta pannilt ära.

3. Pane pannile hakitud roheline sibul ja hakitud peekon ning prae, kuni peekon on krõbe.

4. Sega jahu soola ja paprikaga. Lõika maks u 5 mm paksusteks viiludeks ja paneeri jahus.

5. Lisa pannile õli, kui vaja, ja prae maksaviilud mõlemalt u poolt küpseks. Sega hulka salsa. Pane pannile tagasi kartulid, sega läbi ja maitsesta soola-pipraga. Sega hulka hakitud  petersell. Tõsta taldrikutesse.