Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
11. veebruar 2019, 12:12

Praetud maks kartuli ja peekoniga

Lihtne viis maksa valmistamiseks. Eriti hõrgu roa saab, kui valmistada see lambamaksaga. Siis vajab maks lühemat kuumutamisaega kui retseptis toodud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
700 g Väikesed kartulid
3 spl Oliiviõli
4 tk Rohelise sibula vars
4 tk Toorsuitsupeekoni viil
2 spl Nisujahu
2 tl Jahvatatud paprika
400 g Veisemaks
4 spl Salsa
Hakitud petersell
3 dl Liha- või köögiviljapuljong
8 spl Hapukoor
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Poolita kartulid ja keeda soolakas vees 12-15 minutiga pehmeks. Kurna.

2. Kuumuta õli pannil, prae kartulid kuldpruuniks ja tõsta pannilt ära.

3. Pane pannile hakitud roheline sibul ja hakitud peekon ning prae, kuni peekon on krõbe.

4. Sega jahu soola ja paprikaga. Lõika maks u 5 mm paksusteks viiludeks ja paneeri jahus.

5. Lisa pannile õli, kui vaja, ja prae maksaviilud mõlemalt u poolt küpseks. Sega hulka salsa. Pane pannile tagasi kartulid, sega läbi ja maitsesta soola-pipraga. Sega hulka hakitud  petersell. Tõsta taldrikutesse.

6. Vala pannile puljong, kraabi praejäägid panni põhjast kastmesse ja kuumuta paar minuti. Vala kaste taldrikutesse roale ja serveeri hapukoorega.