Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
30. jaanuar 2019, 13:20

Blond puttanesca

Puttanesca on itaaliapärane pastaroog kõige õhematest spagettidest koos kapparite, anšooviste ja loomulikult tomatitega – seega värvilt punane. Selles retseptis on punased viljad asendatud hoopis värske rukola ja spinatiga ning roog saanud juurde vahva nimelisa. Mõlemal juhul maitsekas, tervislik ja kiirelt valmiv pereroog: pasta keemise ajal valmib ka rukola-anšoovisekaste ja kui lõpuks kõik kokku segad, siis näed, et aega on kulunud napilt pool tundi!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Õhukesed spagetid (linguine)
0.5 tl Sool
3 spl Oliiviõli
3 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Tšillihelbed või - pulber
100 g Anšoovised
50 g Väikesed kapparid (soolvees)
100 g Värske rukola või spinat või nende segu
200 g Tuunikala (konserv)
Rosee- või purustatud must pipar pealeraputamiseks
Sidrunisektorid serveerimiseks

Valmistamine

1. Aja suures potis vesi keema, lisa sool ja keeda pasta pehmeks, soovitavalt al dente. Vala pasta nõrguma ja hoia alles 2–3 dl keeduvett.

2. Samal ajal valmista kaste. Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel ja prae selles küüslauku koos tšillihelvestega umbes minut aega. Lisa nõrutatud anšoovised ja kapparid ning küpseta segades paar minutit või kuni anšoovised on „sulanud“.  

3. Tõsta veidi kuumust, vala pannile umbes 1 dl pastakeeduvett ja lase keema tõusta. Lisa pannile salatilehed ja veel 0,5–1 dl keeduvett ning lase rohelisel segades viltida. Vala pasta pannile ja sega läbi, nii et spagetid oleksid ühtlaselt kastmega kaetud. Lõpuks tõsta roale tuunikalatükke ja purusta peale meelepärast pipart.

4. Soovi korral serveeri koos sidrunisektorite värske lehtsalatiga.