Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
300 g Õhukesed spagetid (linguine)
0.5 tl Sool
3 spl Oliiviõli
3 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Tšillihelbed või - pulber
100 g Anšoovised
50 g Väikesed kapparid (soolvees)
100 g Värske rukola või spinat või nende segu
200 g Tuunikala (konserv)
Rosee- või purustatud must pipar pealeraputamiseks
Sidrunisektorid serveerimiseks
Valmistamine
1. Aja suures potis vesi keema, lisa sool ja keeda pasta pehmeks, soovitavalt al dente. Vala pasta nõrguma ja hoia alles 2–3 dl keeduvett.
2. Samal ajal valmista kaste. Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel ja prae selles küüslauku koos tšillihelvestega umbes minut aega. Lisa nõrutatud anšoovised ja kapparid ning küpseta segades paar minutit või kuni anšoovised on „sulanud“.
3. Tõsta veidi kuumust, vala pannile umbes 1 dl pastakeeduvett ja lase keema tõusta. Lisa pannile salatilehed ja veel 0,5–1 dl keeduvett ning lase rohelisel segades viltida. Vala pasta pannile ja sega läbi, nii et spagetid oleksid ühtlaselt kastmega kaetud. Lõpuks tõsta roale tuunikalatükke ja purusta peale meelepärast pipart.
4. Soovi korral serveeri koos sidrunisektorite värske lehtsalatiga.
Kommentaarid (0)