Hommikusöögi retseptid

Õuna-saiavorm Toskaana moodi  

Tiina Lebane, 24. jaanuar 2019, 09:53
 Jaan Heinmaa
Kodune magustoit, kus traditsiooniliselt on saia, piima, mune ja võid ning palju õunu. Lisaks ka "toskaanat", mis tuleb apelsinist ja valgest veinist. Kõik kokku imehea!  

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
800 g Õunad (hästi lagunevad)
1.5 dl Fariin- või muu pruun suhkur
4 spl Valge vein
200 g Saiaviilud
3 tk Muna
4 dl Piim või kohvikoor
1 tk Värskelt riivitud apelsini koor
50 g Või

Valmistamine

1. Koori õunad, eemalda seemnekojad ja viiluta õunapoolikud õhemateks viiludeks. Määri umbes 2 l ahjuvorm õli või võiga ja vala õunaviilud vormi. Raputa peale pool suhkrukogusest ja nirista üle valge veiniga.

2. Lõika saiaviiludelt koorik ära ning tõsta viilud tihedalt üksteise kõrval ja kergelt surudes õuntele.

3. Klopi munad lahti, lisa ülejäänud suhkur ja piim või koor ning riivitud apelsinikoor. Vala segu saiaviiludele ja lase 30 minutit imenduda. Enne ahjutõstmist puista üle võitükikestega.

4. Küpseta 180-ahjus 30–40 minutit, kuni saiad on muutunud kenasti kuldseks. Lase kümmekond minutit jahtuda ja serveeri. Kes soovib, joob kõrvale külma piima. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee