Nädala kook

Kõrvitsa ja valge šokolaadi koorekaramell ehk fudge 

Pille Enden, 15. jaanuar 2019, 09:23
Foto: Jaan Heinmaa
Fudge on koorest ja suhkrust keedetud pehme suussulav karamell. Õige magus dessert, millest piisab ka ühest väikesest ampsust, et oma magusaisu rahuldada. Mahe kõrvits ja valge šokolaad muudavad selle hõrgutise meeldivalt kreemjaks ning sobivad suurepäraselt kokku.

Koostisosad
200 g Kõrvits
2.5 dl Suhkur
0.75 dl Rõõsk koor 35%
300 g Valge šokolaad
100 g Kõrvitsaseemned

Valmistamine

30 tk

1. Koori kõrvits ja eemalda seemned. Auruta pehmeks, lase jahtuda ja püreesta saumikseriga. Rösti kõrvitsaseemned kuival pannil.

2. Mõõda kastrulisse suhkur ja koor, keeda 10-12 minutit. Tükelda šokolaad ja pane koos kõrvitsapüreega kaussi. Kalla peale kuum kooresegu ja sega kuni šokolaad on sulanud. Siis klopi vispliga, kuni segu on ühtlane.

3. Sega hulka seemned ja pane segu u 18 x 18 cm küpsetuspaberiga kaetud vormi või karpi. Lase üleöö külmkapis taheneda. Võta vormist, eemalda paber ja lõika väikesteks tükkideks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee