Lõunasöögi retseptid

Suvikõrvitsa-frikadellivorm 

Pille Enden, 14. november 2018, 10:56
 Jaan Heinmaa
Lihtne, kodune ja argine vorm, mis muud lisaks ei vajagi, kui ainult rohelist salatit. Kikerhernejahu asemel võib segusse panna ka kaera-, toortatra või muud meelepärast jahu.

Kogus: neljale

Koostisosad
3 tk Keskmine suvikõrvits
1 tk Muna
1 dl Kikerhernejahu
1 tl Sool
0.25 tl Purustatud must pipar
1 dl Kõva riivjuust
Või vormi määrimiseks
Riivsai vormi raputamiseks
LIHAPALLID
250 g Veisehakkliha
1 tk Sibul
1 tl Ürdimaitseaine
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Riivi suvikõrvitsad keskmise riiviga peeneks (mahla pole vaja välja pigistada). Sega hulka muna, sool ja pipar ning lõpuks lisa jahu. Sega hulka 2 sl riivjuustu.

2. Riivi sibul ja sega hakkliha hulka, maitsesta soola, pipra ja ürdimaitseainega. Vormi väikesed 1,5 cm pallid.

3. Määri vorm võiga, raputa üle riivsaiaga ja pane suvikõrvitsasegu vormi. Torka lihapallid väikeste vahedega segusse. Raputa peale ülejäänud riivjuust.

4. Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane vorm ahju ja küpseta 40 minutit. Heida aeg-ajalt pilk ahju, kui vorm hakkab pealt liiga pruuniks küpsema, siis kata fooliumiga. Võta ahjust, lase veidi jahtuda ja serveeri.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee