Foto: Ragne Värk
Küpsetised
11. september 2018, 13:10

Õuna-juustukook

Kui hooaeg kingib õunu, tuleb neist mõistagi õunakooki valmistada

Koostisosad
PÕHI
200 g Kaeraküpsised
75 g Sulatatud või
0.5 tl Kaneel
TÄIDIS
600 g Õunad
1 tl Kaneel
400 g Toasoe toorjuust
400 g Kreeka jogurt
4 tk Muna
200 g Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1 pk Juubeli tordipulber
1 näpuotsatäis Sool

Valmistamine

1. Purusta küpsised peeneks, lisa sulatatud või ja kaneel. Sega saadud mass ühtlaseks ja suru küpsetupaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (Ø 24–26 cm) põhjale.

3. Sega kooritud ja tükeldatud õunad kokku kaneeliga.

4. Sega kokku ka toorjuust ja jogurt. Vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks ja lisa toorjuustusegule, seejärel sega juurde tordipulber ja sool. Kõige viimasena lisa segades juurde õunatükid.

5. Vala täidis koogivormi ja küpseta 160kraadises ahjus 1 tund. Seejärel lülita ahi välja, kuid lase koogil suletud ahjuuksega ahjus seista veel 30 minutit.

6. Lase koogil pisut jahtuda ja tõsta vähemalt paariks tunniks külmkappi!

Kook läheb seistes aina paremaks, kõige maitsvam on see ülejärgmisel päeval!