Kartuli-tangupuder kukeseentega.
1 kg kooritud kartuleid
1 l vett
0,5 klaasi tangu
50 g rasvainet
300 g kukeseeni
1 sibul
Soola,pipart.
Keeda tükeldatud kartulid soolaga maitsestatud vees poolpehmeks, lisa leotatud tangud, ära sega. Prae hakitud sibul, tükeldatud seened, maitsesta ja lisa pudrule,klopi puulusikaga ühtlaseks. Soovi korral võid lisada ka lihakõrneid.
Koorene kukeseenesupp
150 g kukeseeni
1 sibul
2 dl kohvikoort
40 g Merevaiku
1 seenepuljongikuubik
Õli,pipart,soola,maitserohelist.
Prae sibul ja seened õlis, lisa rõõsk koor, kuumuta keemiseni, lisa sulatatud juust ja puljongikuubik, maitsesta. Kui soovid paksemat suppi, lisa veidi jahu. Kaunista praetud seente ja maitserohelisega.
Kukeseenerisoto
1 l kukeseeni
100 g peekonit
1 väiksem porrulauk või sibul
2,5 dl riisi
1 l puljongit
3 spl hakitud peterselli
Kuumuta seeni omas mahlas kuni vedelik on aurustunud, lisa peekoniribad ja pruunista. Haki sibul ja pane koos riisiga potti. Sega, kuni riis on õline ja lisa puljong. Jäta roog 20 minutiks nõrgale tulele hauduma. Puista peale kaunistuseks peterselli.
Head isu!
Kommentaarid (0)