Retseptid
17. august 2018, 10:25

Ülle N: Sprite´iga mustikamuffinid ning peekoni-vahtrasiirupi võileib!

Tütar käis oma sõpradel USAs külas, oli huvitav reis. Sõideti järve äärde ning otsustati, et tehakse hommikuks mustikatega muffineid. Miks mitte!

Tundus, et kogu vajalik on olemas... Aga eks ikka tuleb alati ette ootamatusi. Üks sõbrannadest ei saa süüa piimatooteid, aga muffinite tegemiseks pidi kasutama piima ja võid.

Mida teha? Või asemel kasutati taimset rasvainet, See mure sai lahendatud. Nüüd jäi veel üle mõelda mida kasutada piima asemel. Piim on valge vedelik, see otsustati asendada millegagi külmikust- ei tahetud lihtsalt vett lisada. Külmikus oli õlut ja Sprite´i. Muidugi valiti Sprite, hea kihisev ja annab taignale ka kohevust (suhkur ka olemas).

Kogu segu segati kokku, lisati mustikad ning ahju need muffinid läksid.

Kusjuures maitse oli mu tütre arvates kordades parem kui piimaga! Koostisained:

tavaline muffinite pakisegu,

100 g rasvainet

2 muna,

75 g suhkrut,

150 ml SPRITE'i

200 g mustikaid.

Teine seik on mu enda varamust. Tütar tõi Eestisse tulles kaasa vahtrasiirupit, pähklikreemi. Tahtsin teha midagi huvitavat ja head ning mis meenutaks talle USAs oldud aega.

Katse-eksituse meetodil sai kokku pandud huvitav võileib, millest ma kunagi ei oleks oodanud, et see nii hea võiks tulla...

Valisin selleks banaani-peekoni-vahtrasiirupi-pähklikreemi võileivad.

Küpsetasin saia. Lõikasin saiast parajalt paksud viilud. Panin pannile peekoni, peale lisasin maitseks vahtrasiirupit. Lasin ahjus küpseda kuni peekon oli krõbe. Seejärel poolitasin banaani, panin pannile koos pähklikreemiga. Lasin pannil küpseda viis minutit.

Nüüd võtsin ühe saiaviilu, sinna peale panin banaanipoolikud, siis peekoni, natuke pähklikreemi ning siis teine saiaviil veel otsa. Peale seda panin saia panini pressi alla küpsema. Mõtlesin, et see võileib ei maitse kellelegi, kuid see osutus täielikuks hitiks!

Tervitades,

Ülle.