Foto: Panthermedia/Scanpix
Retseptid
25. jaanuar 2019, 13:26

Tatjanapäeva puhul vene köögi pärle

Venemaal tähistatakse täna traditsioonilist tatjanapäeva, mil üliõpilased tulevad pidutsevad, et ränk sess on läbi ning nüüd saab veidi hinge tõmmata. Ajalooliselt olid tatjanapäeva peod väga uhked, restoranides serveeriti vaid parimaid palu ning šampanja ning mõdu voolas ojadena. Kirjanik Anton Tšehhov on koguni kirjutanud, et Moskva joodi tilgatumaks - välja arvatud jõgi, mis oli jääs. Vaatame tatjanapäeva puhul otsa idanaabrite köögi parematele paladele!

25. jaanuari tähistatakse Venemaal kui traditsioonilist tudengite püha. 1755. aasta 25. jaanuaril loodi keisrinna Jelizaveta ukaasi alusel esimene Vene ülikool - Moskva ülikool.
Ka piirilinnas Narvas toimub tatjanapäeva puhul tõrvikurongkäik ja esmakursuslaste pühitsemine üliõpilaseks.

Moskva borš

Strooganov sinihallitusjuustuga

Sõrnikud banaanidega

Mundris kartul heeringakaaviariga