Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
10. detsember 2018, 12:46

Lavaššis küpsetatud kana

Vahelduseks võib kana küpsetada ka sellises lavašikoorikus. Lavašš küpseb pealt mõnusalt krõbedaks ja seda saab kasutada juustutäidise ampsamiseks või lihtsalt toidukõrvaseks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 1tund maitsestumiseks + 1 tund 20 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Broiler
2 tk Neljakandiline lavašš (180g)
2 spl Hakitud petersell
2 tk Küüslauguküüs
200 g Sulatatud juust
120 g Riivjuust
8 tk Kirsstomat
2 tk Sidruniviil
Õli määrimiseks
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Hõõru kana seest ja väljast soola, pipra, purustatud küüslaugu  ja hakitud peterselliga kokku.  Jäta ühels tunniks maitsestuma.
2. Sega sulatatud juust riivjuustuga. Täida kana juustusegu ja poolitatud tomatitega, pane kanna sisse sidruniviil. Määri lavasid õliga ja pane kana ühele lavasile, keera ääred üles. Pane teine lavašš kanale peale ja keera ääred kana alla.
3. Tõsta kana ahjuplaadile ja määri lavašš õliga. Kata pealt fooliumiga. Küpseta kana 180-kraadises ahjus 1,5 tundi. Võta foolium pealt ja küpseta veel 15-20 minutit.  Lõika keskelt lavas keskelt lahti. Kanast välja valguv sulajuust saab kastmeks liha juurde ja krõbe lavašš on hea kõrvale ampsamiseks.