Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
14. november 2018, 07:56

Baklažaani-hakklihavorm Türgi moodi

Baklažaan ja hakkliha küpsevad maitsvas tomatikastmes mõnusalt pehmeks ja ühtlaseks. Vali peenemad baklažaanid, nii ei jää viilud vormi püsti ladudes üle ääre.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund + 45 minutit ahjus

Koostisosad
3 tk Baklažaan (ca 600 g)
600 g Segahakkliha
1 tk Sibul
2 tk Tomat
1 tk Punane paprika
2 tk Küüslauguküüs
4 dl Tomatimahl
Kuivatatud münt ja pune
3 tk Petersellivars
2 tk Rohelise sibula vars
Õli praadimiseks ja vormi määrimiseks
Must pipar
Sool

Valmistamine
1. Lõika baklažaanid 1-1,5 cm viiludeks. Raputa peale soola ja jäta 20-30 minutiks sõelale nõrguma, kuivata majapidamispaberiga. Prae viilud pannil õlis kiiresti mõlemalt poolt pruuniks ja tõsta majapidamispaberile.
2. Haki sibul peeneks. Sega pool sellest hakkliha hulka, maitsesta soola ja pipraga. Vormi hakklihast väikesed ca 1 cm paksused pätsid, umbes sama suured kui baklažaaniviilud. Jäta ootele.
3. Teine pool sibulast hauta pannil õlis pehmeks, 3 -4 minutit. Lõika tomatitele peale rist ja kasta keeva vette. Eemalda nahk ja haki viljaliha, lisa pannile koos hakitud paprika ja küüslauguga. Hauta 7-8 minutit. Lisa tomatimahl, sool ja pipar. Kuumuta keemiseni, lisa münt, pune ja pool hakitud petersellist ning hauta 3 minutit.
4. Määri vorm õliga ja pane vormi vaheldumisi püsti baklažaaniviilud ja hakklihapätsid. Kalla peale kaste. Küpseta 180-kraadi juures 45 minutit. Võta ahjust, raputa peale hakitud peterselli ja rohelist sibulat. Serveeri riisi, kartuli või pastaga.