Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
10. september 2018, 11:46

Kooreses kastmes farfalle’d metsaseenetega

Koorene pastaroog valmib vähese vaevaga ja imekiiresti. Lihtne toit, kuid maitseb metsaseente kui gurmeeroog.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
250 g Värsked metsaseened (puravikud, kukeseened, kitsemamplid)
400 g Farfalled
6 tk Peekoniviil
1 spl Või
2 dl Kohvikoor
100 g Rukolalehed
100 g Valgehallitusjuust
Sool

Valmistamine
1. Kuumuta seeni kuival pannil, kuni vesi aurustub. Prae peekon krõbedaks ja tõsta kõrvale.
2. Tõsta pannile seened, lisa või ja prae läbi. Vala juurde koor, kuumuta läbi ja maitsesta.
3. Samal ajal keeda pasta rohkes soolakas vees poolkõvaks ehk al dente, nõruta ja lisa pannile. Sega hulka rukolalehed ja murendatud hallitusjuust. Serveerimisel tõsta peale peekon.