Foto: Ragne Värk
Nädala kook
1. august 2018, 11:53

Imeline vaarikakräsupea

Suvisel ajal lihtsalt peab küpsetistes hooajalisi marju kasutama ja sestap ei saa ka kräsupea nendeta hakkama. Klassikaline retsept tuntud headuses, mida täiendavad roosapõsksed ja maitserohked vaarikad.

Kogus: kaheteistkümnele

Koostisosad
KATE
3 dl Nisujahu
2 dl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
2 tk Muna
200 g Hapukoor
KOOGIPÕHI
1.5 dl Nisujahu
1 dl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
2 spl Naturaalne kakaopulber
1 tk Muna
100 g Hapukoor
LISAKS
900 g Hapukoor
300 g Vaarikad
3 spl Suhkur
0.5 dl Rõõsk koor 35%
25 g Tume šokolaad (56%)

Valmistamine
1. Katte valmistamiseks sega kuivained omavahel. Lisa munad, hapukoor ja sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (Ø 22–24 cm) põhja. Küpseta 175 kraadi juures 30–40 min. Lase pisut jahtuda. Seejärel lõika küpsenud kook kuubikuteks ja lisa segades juurde 900 g hapukoort. Jäta maitsestuma.
2. Koogipõhja valmistamisel toimi samamoodi nagu katte puhul, kuid lisa kuivainetele täiendavalt kakaopulbrit. Küpseta samas koogivormis 175 kraadi juures 20–30 minutit. Lase jahtuda.
3. Tõsta vaarikad kaussi (jäta mõned kaunistuseks), lisa 2–3 sl suhkrut ja purusta marjad kahvliga püreeks. Nüüd laota vaarikapüree kihiti koos koogikuubikutega koogipõhjale. Lase koogil külmkapis üle öö taheneda. Enne serveerimist kuumuta vahukoor potis keemiseni, lisa šokolaaditükid ja lase sulada. Sega kõik ühtlaseks. Nirista šokolaadikate koogile, kaunista marjadega ja serveeri.