Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
27. juuli 2018, 08:49

Kala kukeseente ja brokkoliga

Kukeseened ja brokkoli passivad valge kalaga imehästi. Kala võib olla koha, siig, ahven, aga ka klaarsäga või mõni muu meelepärane kala. Juurde sobib hästi nii riis kui kartul, aga ka vaid värske salat.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 15-20 minutit ahjus

Koostisosad
700 g Valge kala filee (koha, siig, ahven, klaarsäga)
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
200 g Brokoliõisikud
200 g Kukeseened
5 spl Sulatatud juust
Või vormi määrimiseks
30 g Riivjuust nt cheddar
Hakitud till
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Määri ahjuvorm võiga ja pane kalafilee(d) vormi. Riputa peale soola ja pipart ning pigista sidrunimahla.
2. Vala brokkoliõisikutele peale keev vesi ja lase 5 minutit seista, nõruta. Kuumuta kukeseeni kuival pannil, kuni vedelik eraldub. Prae seened võis läbi.  Haki brokoli ja kukeseened peeneks, sega sulatatud juustuga.
3. Tõsta segu ühtlase kihina kalale ja raputa peale riivjuustu. Küpseta 200-kraadises ahjus  15-20 minutit  sõltuvalt filee paksusest.