Kalatoitude retseptid

Kala kukeseente ja brokkoliga 

Pille Enden, 27. juuli 2018, 08:49
 Jaan Heinmaa
Kukeseened ja brokkoli passivad valge kalaga imehästi. Kala võib olla koha, siig, ahven, aga ka klaarsäga või mõni muu meelepärane kala. Juurde sobib hästi nii riis kui kartul, aga ka vaid värske salat.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 15-20 minutit ahjus

Koostisosad
700 g Valge kala filee (koha, siig, ahven, klaarsäga)
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
200 g Brokoliõisikud
200 g Kukeseened
5 spl Sulatatud juust
Või vormi määrimiseks
30 g Riivjuust nt cheddar
Hakitud till
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Määri ahjuvorm võiga ja pane kalafilee(d) vormi. Riputa peale soola ja pipart ning pigista sidrunimahla.
2. Vala brokkoliõisikutele peale keev vesi ja lase 5 minutit seista, nõruta. Kuumuta kukeseeni kuival pannil, kuni vedelik eraldub. Prae seened võis läbi.  Haki brokoli ja kukeseened peeneks, sega sulatatud juustuga.
3. Tõsta segu ühtlase kihina kalale ja raputa peale riivjuustu. Küpseta 200-kraadises ahjus  15-20 minutit  sõltuvalt filee paksusest.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee