Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
9. juuli 2018, 11:19

Küpsetamata laimi- ja juustukook klaasides

Hapukas laimimaitseline hõrk juustukook klaasides valmib ruttu ja vaevata, ilma küpsetamata. Naudi koheselt või järgmisel päeval – hea igal juhul!

Kogus: kuuele

Koostisosad
KÜPSISEPÕHI
150 g Heledad küpsised
50 g Sulavõi
LAIMITÄIDIS
3 tk Laim
200 fg Maitsestamata toorjuust
1 purk Kondenspiim (u 400g)
1 dl Maitsestamata Kreeka jogurt
JOGURTIVAHT
1 pk Rõõsk koor 35% (200 ml)
1 dl Maitsestamat Kreeka jogurt
1 spl Vanillsuhkur
KAUNISTUSEKS
Tikrid või muud suvemarjad

Valmistamine
1. Purusta küpsised ja sega sulavõiga, jaga 6-8 portsjonklaasi põhja. Pese laimid ja riivi roheline kooreosa peene riiviga. Vahusta toasoe toorjuust kondenspiima, jogurti, laimikoore ja pressitud laimimahlaga ühtlaseks kreemiks.  Jaga klaasidesse ja tõsta serveerimiseni külma.
2. Vahetult enne serveerimist vahusta koor vanillisuhkruga, sega hulka Kreeka jogurt. Kaunista klaasid jogurtivahu ning meelepäraste marjadega.