Esimene asi on aga toiduhügieen. Selleks, et grilliülejääke saaks kasutada, tuleb need esimesel võimalusel peale lauast tõusmist jahedasse panna. Ehk siis tasub olla hilisõhtul veel need 10 minutit üleval ning kõik taaskasutatav kenasti õhukindlas pakendis külmikusse või jahedasse sahvrisse viia.
Korralikult läbikuumutatud liha säilib jahedas keskkonnas söömiskõlbulikuna vähemalt kolm ööpäeva. Edasine sõltub, kui head on hoiustamistingimused. Jahedamas külmikus ja õhukindlalt võib liha vastu pidada ka viis päeva. Kui aga nina ütleb juba, et asi pole õige või on liha pindmine tekstuur veidigi muutunud, on targem see palake komposti viia.
Grillijääkidest saab teha maitsvaid salateid, pajaroogi ja otse loomulikult suppe. Meiegi anname omalt poolt ühe jumaliku seljankaretsepti, salati, grillitud einevõileiva ning vrapi. Väga viis, et homme/esmaspäeval tööle või suvilasse niitma/rohima kaasa võtta.
Kommentaarid (0)