Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
22. juuni 2018, 06:52

Südasuvine maasikatort

Mahe ja mahlane  suvine tort, mille saad kiirelt kokku laduda poebiskviidiga. Võimalusel küpseta aga biskviitpõhi ise, nii maitseb kõige paremini.  Valmista tort soovitavalt 2-3 tundi varem, et erinevad maitsed jõuaks korralikult läbi imbuda.

Kogus: kümnele

Koostisosad
4 tk Muna
2 dl Suhkur
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
400 ml Rõõsk koor 35%
200 g Maitsestamata toorjuust
2 spl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
300 g Maasikatoormoos
200 g Maasikad
KAUNISTUSEKS
200 ml Rõõsk koor 35%
1 tl Vanillsuhkur
Värsked maasikad

Valmistamine
1. Küpseta põhi. Vahusta munad suhkruga kõvaks vahuks ja sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Vala 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit, kuni biskviit läbiküpsenud ja kaunilt kuldpruun. Kontrolli tikuga küpsust. Lase jahtuda ja lõika kolmeks kihiks.
2. Valmista täidis. Selleks vahusta toasoe toorjuust suhkru ja vanillsuhkruga. Vahusta koor teises nõus ja sega kokku toorjuustuvahuga.
3. Torti kokku ladudes tõsta serveerimisalusele esimene biskviitpõhi, määri peale õhukeselt maasikatoormoosi ja laota viiludeks lõigatud maasikaid. Tõsta peale ka pool toorjuustuvahust ja kata teise biskviitpõhjaga. Nüüd jälle määri maasikatoormoosi, laota peale taas maasikaviilud ja toorjuustuvaht. Tõsta peale kolmas biskviitpõhi ning immuta toormoosiga. Kata toidukilega ja jtõsta vähemalt paariks tunniks kuni järgmise päevani külma. Vahetult enne serveerimist kaunista tort pealt vanillsuhkruga vahustatud koore ja maasikatega.