Kogus: neljale
Koostisosad
400 g Maasikad
1.5 dl Suhkur
2 dl Rõõsk koor 35%
3 tk Želatiinileht
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
KAUNISTAMISEKS
200 g Maasikad
Valmistamine
1. Lisa maasikatele suhkur ja püreesta need kahvli või saumikseriga.
2. Pane želatiinilehed 5 -10 minutiks külma vette likku.
3. Vahusta koor ja sega marjapüreega.
4. Kuumuta sidrunimahl keemiseni, tõsta pliidilt ja sulata segades kiirelt kuivaks pigistatud želatiinilehed ükshaaval. Lase mõned hetked jahtuda ja nirista želatiinisegu marjavahu hulka, ise viimast segades.
5. Jaga segu klaasidesse tõsta külmkappi tunniks-paariks kuni üleöö tarduma. Kaunista vahetult enne serveerimist maasikatega ja soovi korral ka vahukooretupsuga.
Kommentaarid (0)