Küpsetamata magustoidud

Vahukoore-maasikatarretis 

Lia Virkus, 20. juuni 2018, 13:12
Foto: Jaan Heinmaa
Ideaalne südasuvine magustoit, mis võlub kõiki maiasmokki. Sobib nii argipäeval maiustamiseks kui ka uhkele peolauale lõppakordiks. 

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g Maasikad
1.5 dl Suhkur
2 dl Rõõsk koor 35%
3 tk Želatiinileht
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
KAUNISTAMISEKS
200 g Maasikad

Valmistamine
1. Lisa maasikatele suhkur ja püreesta need kahvli või saumikseriga.
2. Pane želatiinilehed  5 -10 minutiks külma vette likku.
3. Vahusta koor ja sega marjapüreega.
4. Kuumuta sidrunimahl keemiseni, tõsta pliidilt ja sulata segades kiirelt kuivaks pigistatud želatiinilehed ükshaaval. Lase mõned hetked jahtuda ja nirista želatiinisegu marjavahu hulka, ise viimast segades.
5. Jaga segu klaasidesse tõsta  külmkappi tunniks-paariks kuni üleöö tarduma. Kaunista vahetult enne serveerimist maasikatega ja soovi korral ka vahukooretupsuga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee