Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
18. juuni 2018, 07:56

Kinnine maasika-rabarberipirukas

Meeldivalt hapukas pirukas, mida on mugavaim lahti lõigata jahtununa. Pirukas maitseb hästi ka leigelt koos külma vanillijäätise või –kastmega, ära ainult siis ehmu, kui täidis on soojana veel väheke voolav. Maitseb igal juhul imehea!

Koostisosad
4 dl Nisujahu
150 g Või
1 dl Suhkur
1 spl Vanillsuhkur
0.25 tl Sool
1 tk Muna
1 spl Külm vesi
TÄIDIS
300 g Maasikad
250 g Rabarber
1 dl Värske münt
2 dl Moosisuhkur
3 spl Maisitärklis
1 tl Värskelt riivitud sidruni koor
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 tk Määrimiseks muna

Valmistamine
10-le
1. Näpi jahu, või, suhkrud ja sool puruseks seguks. Lisa muna ja vesi ja sega ühtlaseks taignaks. Keera tainas kilesse ja tõsta pooleks tunniks külma.
2. Puhasta maasikad lehtedest, tükelda neljaks. Viiluta rabarberid, haki münt. Sega kausis kõik täidiseained omavahel.
3. Võita 24 cm läbimõõduga pirukavorm. Jaga tainas kaheks, põhja jaoks suurem ja katte jaoks väiksem. Vajuta või rulli põhjataigen vormi põhja ja äärtele.
4. Kalla täidis põhjale. Rulli teine pool tainast õhukeseks ümmarguseks kettaks, lõika väikese piparkoogivormiga välja südamed, tõsta tainas vormi peale ja vajuta äärtest kahvliga kinni. Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga.
5. Küpseta ahjus 180 kraadi juures u 20 minutit. Kata pirukas pealt fooliumiga, kui kipub liialt pruunistuma. Lase väheke jahtuda ja serveeri maasika-rabarberipirukat vanillijäätise või -kastmega.