Foto: Priit Grepp
Kalatoitude retseptid
31. mai 2018, 12:39

Hawaii stiilis krevetiroog

Koostisosad
0.75 kl Selitatud või
1 tk Kooritud ja hakitud küüslauk
0.75 kl Nisujahu
2 spl Paprikapulber
0.5 tl Cayenne´i pipart
0.25 kl Kuiv valge vein
2 tl Meresool
1 tk Viilutatud sidrun
Soovi korral hakitud tšilli ja petersell
500 g Suured kooritud krevetid

Valmistamine
1. Puhasta krevetid. Sega kokku jahu, paprikapulber ja cayenne´i pipar. Puista krevetid jahusegusse ja sega kuni krevetid on seguga ühtlaselt kaetud. Kuumuta suur pott keskmisele kuumusele ja lisa sinna selitatud või ja küüslauk. Kuumuta võid ja küüslauku 1-2 minutit ja lisa seejärel potti krevetid ühe kihina.
2. Küpseta krevette 3-4 minutit ühelt poolt ja sama kaua teiselt poolt. Edasi lisa potti valge vein ja sool ning küpseta veel 1-2 minutit. Lõpuks pigista krevettidele veidi värsket sidrunimahla. Serveeri valge riisi ja sidruniviiluga!