Kalatoitude retseptid

Lõhefilee kurgikattega 

Laura Strandberg, 28. mai 2018, 01:40
 Laura Strandberg
Lõhe maitseb koos külma krõmpsuva marineeritud kurgi kastmega klassikaliselt hästi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
800 g Lõhefilee
1 tk Sidrun
KASTE
5 tk Marineeritud kurk
80 ml Rõõsk koor 35%
250 g Lahja kreemjuust
Sool
Must pipar
1 punt Till

Valmistamine
1. Lõika kala 4–5 tükiks.
2. Kuivata kala köögipaberiga, maitsesta soola ja pipraga ning piserda üle poolest sidrunist pigistatud mahlaga.
3. Aseta kala küpsetuspaberi või fooliumiga kaetud ahjunõusse ja küpseta 200kraadises ahjus umbes kaheksa minutit, kuni see on küps.
4. Kastme jaoks lõika kurk kuubikuteks. Mikserda kokku koor ja kreemjuust. Maitsesta kaste soola ja pipraga. Sega lusikaga kastmesse kurgid ja enamik hakitud tillist.
5. Tõsta kala taldrikule ja kata kurgikattega, raputa peale ülejäänud hakitud till. Säti taldriku äärele sidruniviile! Serveeri kala kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee