Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
14. mai 2018, 04:55

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Liblikana küpsetatud kana valmib ühtlaselt ja nii küpseb ka nahk igalt poolt krõbedaks. Karulauk jätab nii kanale kui juurikatele oma vürtsise jälje.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 60–75 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Broiler (1,6-1,8 kg)
2 tk Bataat
4 tk Kartul
2 tk Porgand
0.5 dl Oliiviõli
3 tk Rosmariinioks
2 tk Tüümianioks
10 tk Karulauguleht
KARULAUGUMARINAAD
150 g Karulauk
1 tk Punane tšillikaun
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1.25 dl Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Püreeri väiksemaks rebitud karulaugulehed, hakitud tšilli, sidrunimahl ja oliiviõli saumikseriga, maitsesta soola ja pipraga.
2. Pane kana lauale, rinnapool all. Lõika tagumikust kaelani mõlemalt poolt ära seljaluu. Selle võid kasutada puljongi keetmiseks. Keera lind ümber ja vajuta lamedaks. Nii saab kogu nahaosa krõbedaks küpseda. Pane lind küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda igast küljest marinaadiga kokku. Küpseta 30 minutit.
3. Koori juurviljad ja lõika juurviljanoaga õhukesteks viiludeks. Pane ühekordse kihina kana juurde ahjuplaadile, vala peale õli ja raputa pipart, sega läbi. Pane peale hakitud rosmariin, tüümian ja terved karulaugulehed.
4. Küpseta 20–30 minutit. Keera ahju kuumus 220 kraadile ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni kana on pruunistunud ja köögiviljad krõbedad. Võta ahjust ja maitsesta soolaga. Serveeri kana krõbedate köögiviljade ja värske salatiga.