Vegan toidud

Kauboikartulid rosmariiniga 

Lia Virkus, 16. aprill 2018, 05:10
Foto: Jaan Heinmaa
Rosmariiniga maitsestatud kartulilootsikud on peolaua ehteks ja maitsevad võrratult head. Ka argiõhtul sobivad need iga liha-kalaroa kõrvale.

Koostisosad
1 kg Väiksemad koorega kartulid
3 spl Külmpressitud oliiviõli
2 tk Värske rosmariini vars
Meresool
Must pipar

Valmistamine
1. Pese koorega kartulid hoolikalt, lõika pikuti pooleks ja veel kord pikuti pooleks (sektoriteks). Suuremad kartulipoolikud lõika pikuti lausa kolmeks, et need saaksid paremini läbi küpseda. Laota sektorid ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli, maitsesta meresoola ja pipraga ning pudista üle rosmariiniokastega. Kui sa pole veel väga suur rosmariinisõber, pane okkaid esialgu vähem.
2. Sega kartulisektorid õli ja maitseainetega hoolikalt segamini ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 30–50 minutit (olenevalt kartulite suurusest), kuni kartulid on pealt krõbedad ja kaunilt kuldpruunid.