Foto: Jaan Heinmaa
India köök
12. märts 2018, 06:23

Roheline hernehalvaa

Indiapärane halvaa ei ole nüüd päris selline, mida oleme poes harjunud nägema – see on pehmem ja mahlakam, rohkem nagu puding. Kuigi õhu kätte kuivama jättes tahkub mass üsna poehalvaa sarnaseks. Serveerida saab seda nii soojalt kui külmalt, massina või vormituna.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Külmutatud rohelised herned
3 dl Suhkur
4 spl Maa- või india pähklid
4 spl Seesamiseemned
0.5 tl Jahvatatud kardemon
50 g Või
1 dl Piim
2 tl Seesamiõli

Valmistamine
1. Keeda külmutatud herned kuumas vees umbes 4 minutiga pehmeks, nõruta ja püreeri. Kuumuta saadud pastat paksu põhjaga potis u 10 minutit, kuni vedelik aurustub.
2. Lisa suhkur ning kombainis peenestatud pähklid ja seesamiseemned ning kardemon. Kuumuta massi veel 15–20 minutit, sega üsna tihti, et see põhja ei kõrbeks. Sulata või ja vala koos piimaga potti.
3. Kuumuta veel 15–20 minutit, kuni segu muutub kuivemaks, sega hulka seesamiõli. Jahuta, tõsta kaussi või vormi väikesteks kuubikuteks või pallideks ja serveeri.