Foto: Jüri Seljamaa
Väherasvased toidud
5. märts 2018, 05:50

Kanapugud salveiga tomatikastmes

Kanapugud leiavad aeg-ajalt ikka tee meie toidulauale. Hea ja odav tooraine. Küll aga on pugudest kombeks vaid guljašilaadset kastet valmistada. Tegelikult saab neid edukalt mis tahes muulgi kujul serveerida, kas või suppides ja hautistes. Siinses retseptis on pugusid hautatud tomatikastmes.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
700 g Kanapugud
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
3 spl Või
1 purk Purustatud tomatid (400 g)
1 tl Sool
Soovi korral suhkur
Must pipar
6 lehte Värske salvei (või kuivatatud 1 spl)

Valmistamine
1. Lõika pugud keskelt pooleks. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta sügaval pannil või haudepotis osa võist ning pruunista kanapugud kahes-kolmes jaos. Sel moel pugud pruunistuvad, mitte ei hakka omas mahlas hauduma. Kui käsil on viimane pannitäis, lisa ka juba valmis pugud.
2. Seejärel puista pannile sibul ja küüslauk ning jätka segades praadimist, kuni sibul on klaasjas. Maitsesta soola ja pipraga. Haki salveilehed peeneks ning puista pugudele (või
lisa kuivatatud salvei). Sega ning vala peale tomatid.
3. Kui segu jääb pisut kuivavõitu, võid juurde valada ka veidi vett. Kui tomatid tunduvad liiga hapud, lisa natuke suhkrut. Lase kastmel keema tõusta ning hauta pugusid 30–40 minutit tasasel tulel kaane all. Serveeri pasta või muu meelepärase lisandiga.