Foto: Jaan Heinmaa
Madala GI toidud
5. märts 2018, 04:30

Kapsapada õuna ja singiga

Lihtne pajaroog õuntest ja kapsast toidab tervislikult ära suuremagi seltskonna. Koos kuumade kartulitega väga mõnus kõhutäis.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1.5 kg Värske kapsas
400 g Meelepärane sink
2 tk Suur sibul
4 tk Keskmine õun
1 spl Õli
1 dl Kaerahelbed
5 dl Vesi (vajadusel rohkem)
1.5 tl Sool
0.5 tl Must jahvatatud pipar
2 tl Mädarõigas (või kange sinep)
1 spl Kuivatatud estragon
1 sl Suhkur, soovi korral
PEALERAPUTAMISEKS
Värskelt hakitud petersell

Valmistamine
1. Lõika kapsas õhukesteks ribadeks ja sink kangikesteks, haki sibulad ja tükelda kooritud õunad. Hauta sibulaid kuumas õlis paar minutit, lisa kaerahelbed ja kuumuta veel veidi. Lisa nüüd hakitud kapsas ja vesi. Hauta kaane all umbes 10 minutit, kuni kapsas pehmeneb.
2. Maitsesta hautist soola ja pipraga, lisa s ingikangid ja hauta pada keskmisel kuumusel kaane all veel 10 minutit. Lõpuks lisa õunatükid, mädarõigas (või sinep), siirup ja kuivatatud ürdid ning hauta pajarooga viimased 10 minutit, kuni ka õunatükid on pehmed. Serveerimisel puista pajale peotäis värsket hakitud peterselli.