Foto: Britt Paju
Nädala kook
12. veebruar 2018, 06:10

Šokolaaditrühvlid karamelli ja meresoolaga

Koostisosad
1 dl Rõõsk koor 35%
30 g Või
400 g Tume šokolaad
2 tl Soolahelbed
Kakaopulber trühvlite katmiseks
190 g Karamelline ehk kuumutatud kondenspiim

Valmistamine
32 tk
1. Kuumuta vaiksemal tulel segades vahukoor, või ja kondenspiim, kuni segu on ühtlane. Lisa hakitud šokolaad, sega läbi ja tõsta tulelt. Jätka segamist, kuni tekib ühtlane šokolaadine mass, kõige lõpuks pane juurde soolahelbed.
2. Tõsta trühvlisegu külmikusse paariks-kolmeks tunniks tahenema, seejärel veereta kahe peopesa vahel kahe-kolmesentimeetrise läbimõõduga kuulid, keeruta neid omakorda kakaopulbris, kuni trühvlid on ühtlaselt kaetud ning aseta veel umbes 30 minutiks külmkappi.