Madala GI toidud

Juustuga gratineeritud lillkapsapea 

Lia Virkus, 5. veebruar 2018, 05:36
Foto: Jaan Heinmaa
Selle roa valmistamise aeg erineb aastaajati: suvel saad värske lillkapsaroa kiirelt valmis, talvel võib kuluda kaks korda rohkem aega. Maitseb aga alati imehea!

Kogus: neljale

Koostisosad
1 tk Lillkapsapea
25 g Sulavõi
Puljong
Sool
1 dl Riivitud juust

Valmistamine
Keeda lillkapsast köögiviljapuljongis 15–20 minutit, nõruta ja tõsta ahjuvormi. Kalla üle sulavõiga. Puista üle riivitud juustuga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 5–10 minutit, kuni kapsas on pehme ja juust kaunilt sulanud. Küpsetusaeg oleneb kapsa suurusest ja hooajast.
HEA TEADA!
Võid teha segu ka hapukoorest, majoneesist ja riivjuustust, maitsestada suitsutatud paprikapulbri või tšillihelvestega ning laotada enne ahjupanekut lillkapsale peale. Paprika-tšilli asemel sobib kasutada ka hoopistükkis sinepit.