Inglise ja Iiri köök

Kartulipudru-seenevorm 

Pille Petersoo, 22. jaanuar 2018, 03:02
 Hele-Mai Alamaa
Pereisa David on britt, nii et brittide armastatud karjusepirukas ehk kartulipudrukattega hakklihavorm on pere toidulaual päris tihti. Seekord valmistame aga ühe teise anna pere lemmiku, kus kartulipuder on küll olemas, aga hakklihakastme asemel on maitsev seenetäidis.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 kg Pudrukartul
50 g Või
1 dl Kuum piim
2 tk Muna
50 g Riivitud parmesan
Sool
TÄIDIS
500 g Seened (šampinjonid, austerservikud, shimeji-seened, sügavkülmutatud puravikud vms)
50 g Või
2 tk Küüslauguküüs
2 spl Hakitud petersell
Sool
Must pipar
200 g Juust

Valmistamine
1. Keeda koorega kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Koori kartulid ja tambi või ja kuuma piimaga pudruks. Sega juurde munad ja 2/3 parmesani juustust.
2. Kartulite keetmise ajal lõika seened paksudeks viiludeks või sektoriteks. Prae seeneviilud ja hakitud küüslauk võis kuldseks. Maitsesta peterselli, soola ja pipraga.
3. Võita 24 cm läbimõõduga ahjuvorm. Laota pool kartulipudrust vormi põhjale, kartulitele pane peale kuubikuteks lõigatud juust. Kata juustutükid seentega, peale määri ülejäänud kartulipuder. Puista peale parmesani juust.
4. Küpseta 190-kraadises ahjus pool tundi, kuni pirukas on kuldne.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee