Õhtusöögi retseptid

Hautatud küülikukoivad sinepises kastmes 

Kristina Efert, 16. jaanuar 2018, 13:05
Foto: Tiit Efert

Koostisosad
4 tk Küülikukoib
120 g Toorsuituspeekon
1.5 dl Valge vein
30 tk Marineeritud pärlsibul
100 g Kuivatatud ploomid
1 spl Teraline sinep
200 ml Rõõsk koor 35%
Värsked tüümianioksad
1 dl Vesi
Sool
Värskelt jahvatatud must pipar
Külmpressitud oliiviõli

Valmistamine
1. Lõika peekon väiksemateks tükkideks. Aja paksupõhjalisel pannil õli kuumaks ja pruunista kõigepealt peekon.
2. Seejärel lisa pannile küülikukoivad ja pruunista ka need. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Vala juurde valge vein ja lase alkoholil aurustuda. Seejärel lisa sibulad, ploomid, sinep, vahukoor, tüümianioksakesed ja vesi. Kata pann kaanega, alanda kuumust ja lase roal madalal temperatuuril 30 minutit  podiseda. Serveeri kartulipudruga.