Madala GI toidud

Kapsahautis hakkliha ja odratangudega 

Lia Virkus, 8. jaanuar 2018, 07:22
Foto: Jaan Heinmaa
Hakklihaga kapsapada on alati olnud eestlaste lemmikhautis. Lisa sinna hulka veel odratangu, mistõttu roog toitvam, kuid haudub valmis ka aeglasemalt. Naudi rooga omaette einena või koos keedetud kartulitega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Kapsas
2 tk Porgand
2 tk Sibul
1 spl Õli
2 tl Majoraan
7 dl Köögiviljapuljong
Sool
Must puljong
1 dl Odratang
500 g Hakkliha

Valmistamine
1 Lõika kapsas õhukesteks ribadeks, tükelda kooritud porgandid ja sibulad. Pruunista köögiviljad kuumas õlis poti põhjas madalal kuumusel, maitsesta majoraaniga. Lisa puljong, pipraterad ja hoolikalt külma veega läbiloputatud odratangud ning hauta vaiksel tulel kaane all umbes 30-40 minutit.
2 Aeg-ajalt piilu kaane alla ja kontrolli, kas leent on piisavalt. Vajadusel lisa hautamise ajal juurde vett.
3 Hautamise ajal prae läbi hakkliha, tõsta see valmishaudunud köögiviljadele ja kuumuta segades kõik veelkord läbi. Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee