Foto: Jaan Heinmaa
Madala GI toidud
18. detsember 2017, 05:58

Jõulusalat punase peedi, kinoa ja kitsejuustukreemiga

Jõululaual võiks alati olla üks toekas ja maitsev salat. Siin vaagnal koos kaunites jõuluvärvides tervislik salat, mille teeb eriliseks võrratu kitsejuustukreem. 

Koostisosad
2 dl Kinoa
1 tk Punane toores peet
0.5 dl Kõrvitsaseemned
3 tk Lehtkapsaleht
1 spl Oliiviõli
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar
0.5 tk Granaatõun
1 tk Õun
300 g Punane kapsas
KITSEJUUSTUKREEM
175 g Pehme kitsejuust
1 dl Kreeka jogurt
1 tk Küüslauguküüs
1 tl Mesi
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Püreeri kitsejuust ja sega jogurtiga. Koori ja riivi küüslauk , sega koos meega kreemi hulka. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Keeda kinoa 12- 15 minutit soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks ehk al dente'ks. Koori ja loputa peet, riivi peenelt ja sega nõrutatud kinoaga. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Rösti kõrvitsaseemned kuival kuumal pannil. Rebi lehtkapsalehed ilma rootsudeta väikesteks suupärasteks tükkideks, mudi näppudega kausis õli, sidrunimahla, soola ja pipraga läbi. Puhasta granaatõunaseemned, koori  õun ja tükelda kuubikuteks. Riivi punane kapsa kas mandoliiniga või haki peenteks ribadeks.
4. Laota kõik ained kihiti vaagnale, alustades punasest kapsast , peedikinoast ja lehtkapsast, kõige peale gnaatõunaseemned ja röstitud kõrvitsaseemned. Serveeri salatit kitsejuustukreemiga.