Foto: Jaan Heinmaa
Rauarikkad toidud
18. detsember 2017, 04:57

Veisemaksapasteet (1)

Maksapasteedil oli ja on kindel koht eestlase jõululaual. Ise tehes saad pasteedi maitsestada just nii, nagu endale meeldib.

Koostisosad
500 g Veisemaks
200 g Läbikasvanud liha
1 tk Sibul
1 tk Porgand
100 g Juurseller
2 dl Puljong või vesi
110 g Või
3 tk Loorberileht
0.5 dl Hakitud petersellilehed
3 spl Brändi
3 spl Värskelt riivitud sidrunikoor
Riivitud muskaatpähkel
Suhkur
Must pipar
Sool

Valmistamine
1. Lõika sealiha kuubikuteks ja pruunista poti põhjas 2 sl võis. Lisa kooritud-tükeldatud köögiviljad (sibul, porgand, juurseller) ja viilutatud maks, pruunista ka need. Lisa loorberilehed, hakitud petersell ja puljong või vesi ning hauta kõik ained hästi pehmeks. Selleks kulub 1,5–2 tundi. Lase pisut jahtuda ja aja kaks korda läbi hakklihamasina.
2. Vahusta või ja lisa maksasegule. Maitsesta brändi, sidrunikoore, muskaatpähkli, soola, suhkru ja pipraga, vahusta hästi õhuliseks.