SibulamarmelaadFoto: Jaan Heinmaa
Vegan toidud
20. november 2017, 05:03

Sibulamarmelaad

Meki seda juustu või lihaga, pane võileivale, lisa supi või hautise sisse, kastmele. Sobib lisandiks quiche’i juurde või lausa täidisesse. Valmistamisel kasuta kollaseid või punaseid sibulaid.

Koostisosad
1 kg Sibulad
0.5 dl Õli
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
2 tk Loorberileht
2 tk Rosmariinioks
150 g Pruun suhkur
1 dl Valge vein
1 dl Punase veini äädikas
0.25 dl Palsamiäädikas

Valmistamine
kOGUS 4 dl
Koori sibulad ja lõika pooleks ning siis õhukesteks viiludeks. Hauta pannil õlis, kuni värv muutub, 15–20 minutit. Kui vaja, lisa õige pisut vett. Lisa sool, pipar, loorber ja rosmariin ning hauta veel 15–20 minutit. Võta pliidilt, lisa suhkur, vein ja äädikad. Kuumuta keemiseni ja hauta veel 20–25 minutit. Võta rosmariin ja loorber välja ja pane marmelaad purkidesse, kaaneta. Hoidis võiks enne söömist mõned päevad seista.