Mango-tšiiaseemnete pudingFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
6. november 2017, 05:54

Mango-tšiiaseemnete puding

Tšiiaseemned kannavad õigustatult supertoidu tiitlit, kuna on äärmiselt toitaine- ja energiarikkad. Suures koguses oomega- 3-rasvhappeid ja antioksüdante sisaldavatel terakestel on mõnusalt mahe pähkline mekk. Et tšiiaseemned moodustavad vedelikuga kokkupuutel želeetaolise aine, saab neid edukalt kasutada pudingute ja tarretiste tegemiseks.

Kogus: kolmele

Koostisosad
250 g Külmutatud mango (või hästi küps värske mango 2 tk)
1.5 dl Kookospiim
2 spl Vedel mesi või agaavisiirup
1 tl Vanilliekstrakt
3 spl Tšiiaseemned
Kaunistuseks kookoshelbed või -laastud ja münt

Valmistamine
1. Koori värsked mangod köögiviljakoorijaga ja tükelda viljaliha otse blenderisse. Külmutatud mangol lase kõigepealt sulada ja tõsta seejärel blenderisse. Lisa kookospiim, magustaja ja vanill, mikserda ühtlaseks.
2. Lisa tšiiaseemned ja sega väikesel võimsusel korraks läbi, nii et seemned ei purune. Seemned võib loomulikult sisse segada ka käsitsi.
3. Tõsta magustoit kaussidesse ja pane vähemalt tunnikeseks külmkappi. Kaunista kookose ja mündilehtedega