KanakõrvitsakarriFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
30. oktoober 2017, 03:33

Kanakarri kõrvitsaga

Soojendavalt vürtsikas karri peidab endas sügisest kõrvitsat ja mahedamaitselist lahjat kanaliha. Kui karrit jääb ühest söögikorrast üle, ole mureta – järgmisel päeval soojendades maitseb see veelgi paremini! Karri kõrvale keeda basmatiriisi.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Kanafilee
500 g Muskaatkõrvitsa viljaliha
1 spl Õli
3 spl Roheline karripasta
1 peotäis Külmutatud herned
1 peotäis Spinatilehed
400 ml Kookospiim
2 spl Tai kalakaste
2 spl Värkslt pressitud laimimahl
Värske koriander
1 tl Sool
Must pipar
4 lehte Kaffirlaim

Valmistamine
1. Tükelda kana ja kõrvits. Kuumuta pannil õli ja lisa karripasta. Kogust reguleeri vastavalt sellele, kui teravat karrit soovid. Kuumuta õli ja karripastat koos pidevalt segades, et karripasta kõrbema ei läheks. Lisa kaffirlaimi lehed (kui neid kasutad) ja umbes pool kookospiimast.
2. Sega, et karripasta ei oleks tükkis, vaid ühtlaselt kreemjas. Lisa tükeldatud kana, kõrvits ja ülejäänud kookospiim. Maitsesta vähekese soola ja musta pipraga. Keeda u 15 minutit, kuni kana küps. Lõpuks lisa rohelised herned ja spinatilehed, kuumuta läbi. Sega maitseks hulka kalakaste ja laimimahl. Raputa peale rohkesti värsket koriandrit. Serveeri basmatiriisiga.