Avokaado-šokolaadikookFoto: Britt Paju
Kiudainerikkad toidud
30. oktoober 2017, 05:26

Avokaado-šokolaadikook

Vahel on ka argiõhtul tarvis tükikest kooki või šokolaadi. Eriti hea, kui need kaks korraga kokku saavad. Avokaado annab tumedale šokolaadile veidi pehmust ja mahedust ning kiirelt valmiva koogitüki nautimine ei tekita nii ka liigseid süümepiinu. Kui eelistad magusamat kooki, lisa kuumale kookospiimale paar supilusikat roosuhkrut.

Koostisosad
PÕHI
250 g Digestiivküpsised
100 g Või või kvaliteetne taimne margariin
1 spl Kakaopulber 100%
KATE
300 g Tume šokolaad
2 dl Kookospiim
2 spl Rafineerimata roosuhkur
1 tl Vanillsuhkur
2 tk Avokaado

Valmistamine
1. Purusta küpsised köögikombainis. Sulata või ja sega koos kakaoga küpsiste hulka. Kata 25 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja pressi küpsisesegu ühtlaselt põhjale laiali. Aseta vorm katte valmistamise ajaks külmkappi.
2. Haki šokolaad noaga peeneks või murra tükid köögikombaini ja peenesta lõiketera abil. Kuumuta kookospiim keemiseni ja lisa soovi korral suhkur. Püreesta avokaadode viljaliha. Vala kookospiim peenestatud šokolaadile, lisa vanillisuhkur ja lase mõni sekund seista, seejärel sega, kuni moodustub ühtlane läikiv mass. Vahusta saadud segu kergelt käsimikseriga ja lisa vähehaaval püreestatud avokaado. Jätka vahustamist minuti jooksul, kuni segu on muutunud ühtlasemaks ja pisut õhulisemaks.
3. Vala kreem küpsisepõhjale ja jäta külmkappi kuni paariks tunniks tahenema. Kaunista marjade ja/või šokolaadilaastudega.