Kiudainerikkad toidud

Supp röstitud tomatitest 

Kristina Efert, 30. oktoober 2017, 04:12
Supp röstitud tomatitestFoto: Triin Raa

Koostisosad
400 g Tomatid
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
300 ml Köögiviljapuljong
4 spl Rõõsk koor 35%
1 tk Loorberileht
Tüümiani- ja rosmariinioksad
Sool
Värskelt jahvatatud must pipar
Oliiviõli

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika tomatid ratasteks, lao ahjuplaadile, puista peale rosmariini- ja tüümianioksakesi ning nirista üle oliiviõliga. Rösti ahjus 20–25 minutit.
2. Samal ajal haki sibul ja küüslauguküüned. Kuumuta potis oliiviõli, lisa hakitud sibul ja küüslauk ning kuumuta 10 minutit. Tõsta röstitud tomatid ahjust välja ja viska ürdioksakesed ära. Vala läbikuumutatud sibulale ja küüslaugule köögiviljapuljong ning lisa tomatid ja loorberileht. Lase 10 minutit keeda, siis lisa vahukoor ning maitsesta soola ja pipraga.
3. Püreesta supp ja serveeri. Juurde võid pakkuda ahjus küpsetatud või võileivagrillil valmistatud juustusaiu.