Aafrika köök

Kollane riis 

Pille Petersoo, 16. oktoober 2017, 02:40
Kollane riisFoto: Hele-Mai Alamaa
Rõõmsalt kollane riis on bobotie kohustuslik lisand.

Kogus: kuuele

Koostisosad
350 g Basmatiriis
50 g Või
1 tk Kaneelikoor
1 tl Kardemoniseemned
1 tl Jahvatatud kollajuur ehk kurkum
1 dl Heledad seemneteta rosinad
1 tl Sool
5 dl Kuum vesi

Valmistamine
1. Pane kõik ained potti. Kuumuta keemiseni ja oota, kuni või on sulanud. Sega korra, siis kata pott kaanega ja keeda tasakesi 6 minutit.
2. Keera tuli kinni ja lase riisil kaane all veel 6–7 minutit haududa. Sega kahvliga õhulisemaks ja serveeri koos bobotieg’a.
HEA TEADA!
Veganliku, laktoosi- ja kaseiinivaba riisi puhul võid asenda või kookosrasva või õliga.