Linnuliha retseptid

Kohvi-viskikastmes kanafileed 

Britt Paju, 9. oktoober 2017, 04:05
Kohvi-viskikastmes kanafileedFoto: Britt Paju

Kogus: neljale

Koostisosad
2 tk Kanafilee
20 g Või
1 spl Õli
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 spl Burbooni viski (nt Jim Beam)
3 spl Kange kohv
Tüümianilehed
6 tk Dattel
1.5 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Võta kanafileed 10 minutit enne praadima asumist külmikust välja ja maitsesta soola-pipraga. Prae fileed keskmisel kuumusel kaane all mõlemalt poolt 4 minutit ja tõsta kõrvale.
2. Vähenda kuumust ja prae samal pannil u 5 minutit ka sibulaid, kuni need on pehmenenud. Lisa küüslauk, tüümianilehed ja viski. Lase alkoholil paar minutit aurustuda, seejärel lisa kohv, datlid ja koor.
3. Keeda, kuni kaste on pisut paksenenud, lisa kanafileed ja serveeri näiteks koos ahjuköögiviljadega.