Kiudainerikkad toidud

Kuldsed ahjujuurikad 

Lia Virkus, 2. oktoober 2017, 03:54
Kuldsed ahjujuurikadFoto: Jaan Heinmaa
Vahva lisand iga kala-liharoa kõrvale, kuid ka niisama krõmpsutamiseks.

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g Kaalikas
300 g Porgand
300 g Bataat
Meresool
Must pipar
2 tl Tšillihelbed
Hea oliiviõli (extra virgin)
2 spl Provance maitsesegu (kuivatatud segu punest, tüümianist, rosmariinist)

Valmistamine
1. Koori juurikad ja lõika piklikeks kangideks. Laota ahjuplaadile ning maitsesta soola, pipra ja Provence’i ürtidega. Nirista peale oliiviõli, sega kätega läbi, et kõik juurikad oleksid õli ja maitseainetega koos. Puista peale tšillihelbeid.
2. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15–20 minutit, kuni viljad on saanud kauni pruunika jume. Juurikad peaksid kindlasti jääma mõnusalt al dente, ära küpseta neid liiga pehmeks.