Banaani-brownieFoto: Mari-Liis Ilover
Nädala kook
2. oktoober 2017, 03:47

Banaani-brownie

Valmistamine on nii lihtne, et lausa imelik kohe – pane kõik ained köögikombaini, surista tainaks, vala vormi ja küpseta! Ehkki selle raamatu rõhuasetus ei ole tervislikul toitumisel, asetub banaanibrownie just nimelt sellesse moodsasse kategooriasse. Jahu ei ole selles üldse, puudub ka valge suhkur. Magusus tuleb küpsetest banaanidest ja meest või vahtrasiirupist. Nii või teisiti, ka lihtsalt häid maitseid armastavatele sööjatele on see koogike mõnus maiuspala – tummine, niiske ja hõrk.

Koostisosad
2 tk Hästi küps banaan
2 tk Muna
50 g Või
50 ml Mesi või vahtrasiirup
2 spl Kakaopulber
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanillsuhkur või mõned tilgad rummiekstrakti
1 tl Kaneel
0.5 tl Sool
100 g Tume šokolaad

Valmistamine
24 ruudukest
1. Kata neljakandiline, umbes 20 x 25 cm suurune vorm küpsetuspaberiga. Sulata või ja lase jahtuda. Koori banaanid, tükelda neljaks.
2. Tõsta kõik vajaminevad ained, välja arvatud šokolaad, teradega köögikombaini. Pane masin tööle ja surista tainas ühtlaseks.
3. Haki šokolaad ja puista tükid köögikombaini. Lase veel paar tiiru pulse-režiimil, et šokolaaditükid seguneksid tainaga, kuid jääksid siiski purunemata.
4. Vala tainas vormi ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Lase jahtuda ja lõika tükkideks. Soovi korral raputa peale tuhksuhkrut ja paku kõrvale jäätist või hoopis mõnd marjakastet, näiteks purustatud vaarikaid.