Porgandi-banaani-kookosekookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
25. september 2017, 04:27

Porgandi-banaani-kookosekook

Jahu-, suhkru- ja munavaba kook on põnev vaheldus klassikalistele kookidele. Soovi korral kata veel soe kook tuhksuhkrust ja sidrunimahlast valmistatud glasuuriga.

Koostisosad
4 tk Küps banaan
200 g Kuivatatud datlid
4 tk Porgand
8 dl Mandlijahu
8 dl Kookoshelbed

Valmistamine
16 tk
1. Pane datlid vähese veega 3–4 tunniks likku, nõruta üleliigne vesi.
2. Kuumuta ahi 160 kraadini. Koori banaanid ja tükelda, riivi või haki porgandid.
3. Määri 1 l keeksivorm või 22 cm koogivorm võiga ja vooderda põhi küpsetuspaberiga.
4. Töötle kõik ained kombainis ühtlaseks. Pane tainas vormi, silu pealt ja küpseta ahjus 50–55 minutit. Võta ahjust, jahuta vormis 5 minutit ja kummuta välja.