Kiudainerikkad toidud

Õunakrõbedik ehk õunavorm kaerahelvestega 

Pille Petersoo, 18. september 2017, 03:58
Õunakrõbedik Hele-Mai Alamaa
Apple crisp on Ameerika Ühendriikides väga armastat ud magustoit, mida võib ka laisa inimese õunakoogiks nimetada.

Kogus: kuuele

Koostisosad
800 g Magusad õunad
4 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
Või vormi määrimiseks
1 tl Vanillsuhkur
PURUKATE
200 g Kaerahelbed
100 g Pruun suhkur
0.5 tl Kaneel
100 g Või

Valmistamine
1. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad ampsusuurusteks tükkideks. Piserda sidrunimahla ja vanilliga ning tõsta võitatud ahjuvormi.
2. Purukatte jaoks sega kaerahelbed, suhkur ja kaneel omavahel, siis näpi juurde külm või. Puista saadud purukate õuntele.
3. Küpseta 180kraadise ahju keskosas umbes 45 minutit, kuni õunad on küpsed ja purukate kenasti krõbe ja kuldne.
4. Serveeri niisama või koos vanillijäätise või -kastmega.
HEA TEADA!
Kui kasutad gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid, siis sobib magustoit ka neile, kes gluteeni vältima peavad. Väga mõnus ja mahedamaitseline jääb odrahelvestega tehtud variant!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee