Vanaema ploomiõunakookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
18. september 2017, 03:46

Vanaema ploomi-õunakook

Imehea hapukas sügisene puuviljakook säilib mahlasena mitu head päeva. On parim loomulikult kodumaiste puuviljadega. Tervislikumat varianti soovides kasuta tainas speltajahu.

Koostisosad
125 g Või
1.5 dl Suhkur
2 tk Muna
2.5 dl Spelta- või nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
2 spl Rõõsk koor 35% (või jogurt vmt)
2 tk Hapu õun
8 tk Ploom
1 dl Rosinad
0.5 dl Hakitud metspähklid

Valmistamine
12 tk
1. Klopi kokku sulavõi ja suhkur. Lisa ükshaaval munad. Sega kokku kuivained ja lisa muna-võisegule. Lõpuks lisa vahukoor.
2. Koori õunad ja lõika tükkideks. Sega tainasse ploomid, rosinad, pähklipuru ja üks tükeldatud õun.
3. Kalla tainas umbes 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. Lao ülejäänud õunatükid kaunilt koogile. Puista peale suhkrut ja kaneeli. Laota peale võitükikesed. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit.