Kiudainerikkad toidud

Hakkliha-juurselleripada 

Epp Mihkels, 11. september 2017, 03:42
Hakkliha-juurselleripadaFoto: Katrin Press
Lihtne ja kodune toit, mis on igati paslik sügisvõi talveõhtuteks. Kord juba podisema panduna ei nõua see erilist hoolt. Eriti hea maitseb aga järgmisel päeval, nii et võid aja kokkuhoiu mõttes teha toidu päevaks ette.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Kodune hakkliha
1 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
1 tk Tšillipiprakaun (soovi korral)
250 g Šampinjonid
1 dl Terav tomatikaste
0.75 l Keev puljong või vesi
Sool
Must pipar
600 g Puhastatud juurseller
200 g Puhastatud porgand
Maitseroheline

Valmistamine
1. Haki sibul, küüslauk ja tšillikaun peeneks. Lõika puhastatud juurseller ja porgandid kuubikuteks. Lõika šampinjonid pooleks või neljaks.
2. Kuumuta paksupõhjaline haudepott ja pane kõigepealt küpsema hakkliha. Kui vesi hakkab juba aurustuma, lisa maitseköögivili. Pruunista hakkliha veel veidi koos maitseandjatega ning lisa siis šampinjonitükid ja tomatikaste. Sega ja kuumuta pisut. Seejärel vala peale keev puljong või vesi ja lase segul keema tõusta. Maitsest soola ja pipraga ning lisa tükeldatud juurikad.
3. Hauta rooga madalal kuumusel, kuni köögivili on küps. Maitsesta vajadusel veel soolaga ja haki peale meelepärane maitseroheline – sobib nii petersell, koriander, tüümian kui mistahes muu roheline.