Hakkliha-juurselleripada
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
500 g Kodune hakkliha
1 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
1 tk Tšillipiprakaun (soovi korral)
250 g Šampinjonid
1 dl Terav tomatikaste
0.75 l Keev puljong või vesi
Sool
Must pipar
600 g Puhastatud juurseller
200 g Puhastatud porgand
Maitseroheline
Valmistamine
1. Haki sibul, küüslauk ja tšillikaun peeneks. Lõika puhastatud juurseller ja porgandid kuubikuteks. Lõika šampinjonid pooleks või neljaks.
2. Kuumuta paksupõhjaline haudepott ja pane kõigepealt küpsema hakkliha. Kui vesi hakkab juba aurustuma, lisa maitseköögivili. Pruunista hakkliha veel veidi koos maitseandjatega ning lisa siis šampinjonitükid ja tomatikaste. Sega ja kuumuta pisut. Seejärel vala peale keev puljong või vesi ja lase segul keema tõusta. Maitsest soola ja pipraga ning lisa tükeldatud juurikad.
3. Hauta rooga madalal kuumusel, kuni köögivili on küps. Maitsesta vajadusel veel soolaga ja haki peale meelepärane maitseroheline – sobib nii petersell, koriander, tüümian kui mistahes muu roheline.
Kommentaarid (0)