Värsked aedoad prantsuspäraseltFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
14. august 2017, 03:59

Värsked aedoad prantsuspäraselt

Värsketest ubadest saab kiiresti ja kergelt maitsva lisandi või toitva põhiroa. Sidrun ja ürdid maitsestavad oad imelisteks. Sel moel on need tihti prantslaste söögilaual.

Koostisosad
400 g Kollased või rohelised värsked aedoad
1 tk Sibul
1 peotäis Lehtpetersell
2 tk Küüslauguküüs
2 spl Külmpressoliiviõli (extra virgin)
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pese oad, nõruta ja lõika otsad ära. Keeda väheses vees 5–10 minutit (olenevalt sordist ja suurusest), nõruta sõelal. Haki sibul ja petersell, viiluta küüslauguküüned õhukeselt.
2. Kuumuta õli suurel pannil, lisa sibul ja küüslauk, kuumuta klaasjaks. Lisa hulka oad, kuumuta mõni minut segades, kuni on pehmed. Maitsesta sidrunimahla, riivitud koore ja peterselliga. Jahvata peale soola ja pipart ning serveeri.